commercial manager (MT-lid)

jouw toekomstige werkgever
Mifa Aluminium is specialist in aluminium extrusieprofielen. We produceren compleet afgewerkte precisie producten met maattoleranties vanaf ± 0,02 mm. Die nauwkeurigheid geeft ongekende mogelijkheden. Mifa is naast de productie van aluminium profielen ook gespecialiseerd in CNC-machining, hoogwaardige finishing en oppervlaktebehandelingstechnieken. Mifa is sterk internationaal georiënteerd, heeft meer dan 350 medewerkers in dienst en exporteert ca. 85% van de omzet. De klanten van Mifa zijn actief en verdeeld over diverse branches waaronder de Aerospace, Mobility en Industry. Mifa Aluminium is onderdeel van Aalberts.

We zijn op zoek naar een gedreven en proactieve commercial manager (MT-lid)

Ben je een ervaren specialist in Sales en Marketing, die sterk is in het inspireren van anderen, het bevorderen van samenwerkingen en bereid is tot het uiterste te gaan? Dan is dit jouw kans!

jouw rol
Als Commercial Manager ben je verantwoordelijk voor het commerciële succes van Mifa. Binnen deze functie heb je veel invloed op de toekomst van het bedrijf. Jouw focus ligt vooral op het implementeren van nieuwe technologieën, ofwel om aan de vraag van de klant te voldoen, om de klant te ontzorgen of nog interessanter, om de klant te verrassen.

Als Commercial Manager rapporteer je dan ook direct aan de Managing Director. Samen met hem en de andere MT-leden creëer je een strategie in de vorm van een verkoop en marketing plan en wordt de koers van het bedrijf bepaald. Je spot kansen en trends om daar vervolgens maximaal op in te spelen.

In deze essentiële functie ben jij degene die demonstreert hoe je op een innovatieve en doeltreffende wijze relaties onderhoudt, en daarmee klanten bindt aan Mifa. Hierin ben je een coach en inspirator voor het sales team en zet je iedereen in hun kracht om het beste uit zichzelf te halen. Tegelijkertijd faciliteer je de klant in het verkrijgen van wat nodig is, door de interne samenwerking verder te ontwikkelen.

jouw verantwoordelijkheden

 • het ontwikkelen en implementeren van een sales- en marketingstrategie, inclusief de vertaling naar doelstellingen;
 • beheren en verder uitbouwen van key accounts, inclusief de implementatie van een new business en up- en cross-sell strategie;
 • aansturen, motiveren en inspireren van de teams, “lead by example”; 
 • het continu verbeteren en borgen van diverse interne processen;
 • het voeren van beoordelings- en ontwikkelingsgesprekken.

jouw profiel

Als Commercial Manager ben je een visionair en neem je graag eigenaarschap. Je durft jezelf te laten zien en bent zoals gezegd een voorbeeld voor de sales en marketing teams. Je steekt graag zelf de handen uit de mouwen en hebt een aanstekelijke winnaarsmentaliteit.

Je voelt je thuis in een vrij autonome rol, denkt in oplossingen en gaat voor het best haalbare resultaat, waarbij de klant centraal staat. Je bent een echte netwerker en bruist van de positieve energie. Verder beschik je idealiter over:

 • een afgeronde, relevante HBO/WO opleiding;
 • 5 tot 10 jaar ervaring in een vergelijkbare, commerciële B2B rol en aantoonbare ervaring met het aansturen van commerciële en creatieve teams;
 • ervaring binnen, of sterke affiniteit met een technische (productie)omgeving is een must;
 • een track-record in het ontwikkelen en implementeren van sales- en marketingstrategieën;
 • uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Kennis van de Duitse taal is een pré.

wat bieden wij

een aantrekkelijk, marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen;
 • 13 ADV dagen welke deels verwerkt zijn in een flexibel rooster;
 • CAO Metalektro;
 • leaseauto;
 • een goede pensioenregeling conform PME;
 • een rol in dagdienst met flexibele starttijden.
Venlo, The Netherlands
HBO/Master's degree

Apply now

Interested in this vacancy? You can easily apply using the button below, and fill out the application form.

Suzanne Verheijen
head of HR
MIFA

didn't find what you were looking for?

Receive all new vacancies in your mailbox